Hovioikeus ei lieventänyt kirpputoripiraattimyyjän tuomiota

Turun hovioikeus ei muuttanut Turun käräjäoikeuden piratismituomiota. Käräjäoikeus oli tuominnut hovioikeuteen valittaneen turkulaisnaisen tekijänoikeusrikoksesta 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Nainen tuomittiin maksamaan valtiolle rikoksena hankittua hyötyä yli 2.000 euroa sekä yhteensä yli 10.000 euroa tekijänoikeuskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja. Tullin hänen kotoaan takavarikoimat yli 560 piraatti CD-levyä tuomittiin hävitettäväksi. Koti oli ollut hänen kirpputoripöydällä myymiensä piraattituotteiden varasto.


Tuomittu nainen valitti kotoaan takavarikoiduista piraatti CD-levystä tuomituista korvauksista. Hän vaati niitä alennettavaksi puoleen. Hovioikeuden mukaan kaikista CD-levyistä tuli kohtuullisena korvauksena tuomita täysimääräinen, vaadittu määrä. Myös takavarikoitujen tuomitut korvaukset säilyivät täysimäärisinä. Tätä hovioikeus perusteli mm. toiminnan ammattimaisuudella ja pitkäkestoisuudella sekä sillä että kyseessä on piraattikauppa.


”Tuomio oli odotettu. Kun toiminta on ammattimaista piraattitoimintaa, eikä vain yksittäinen ja satunnainen piraattimyynti, tulee myös oikeudelliset seuraumukset olla ankarat. Rikoshyödyn menettäminen on selkeä viesti harmaantalouden piraattirikollisille.”, kommentoi OTK Ilkka Vuorenmaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta.” Myös jatkossa tulemme yhdessä viranomaisten kanssa kitkemään piraattimyynnin kirpputoreilta.”

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset