HUUTO.NETISSÄ PELEJÄ KAUPANNEELLE TUNTUVAT SAKOT

Jämsän käräjäoikeus tuomitsi 5.10.2005 Playstation- ja Xbox-konsolipelejä kaupitelleen miehen tekijänoikeusrikoksesta

sakkorangaistukseen. Sakkojen lisäksi maksettavaksi tuli hyvitystä ja korvauksia lähes 3.000 euroa.


PELKKÄ MYYNTIIN TARJOAMINENKIN LOUKKAA TEKIJÄNOIKEUTTA


Mies kertoi ladanneensa pelit itselleen Internetin vertaisverkosta. Levyille poltetut pelit hän aikoi myydä konsolien mukana. Huuto.nettiä selannut käyttäjä teki poltetuista peleistä ilmoituksen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskukselle (TTVK), josta asia saatettiin poliisitutkintaan.


Tässä tapauksessa näyttöä myynnistä ei ollut. Tuomion perusteena oli se, että pelit oli valmistettu ja tarjottu myytäväksi ilman oikeudenomistajien lupaa. Konsolipelit ovat tietokoneohjelmia, joita ei saa kopioida yksityiseenkään käyttöön.


Tässä tapauksessa piraattipelien myynnistä ei tullut taloudellista hyötyä. Siitä huolimatta korvauksia tuli maksettavaksi lähes 3.000 euroa.

PIRAATTITUOTTEIDEN MYYNNISTÄ JÄÄ KIINNI


TTVK seuraa jatkuvasti musiikin, elokuvan ja pelien eri myyntikanavia, myös internetissä. Lisäksi esimerkiksi Huuto.netin

käyttäjät ovat valveutuneita; TTVK saa jatkuvasti vihjeitä epäilyttävistä kohteistä. ”Tässä yhdistyvät ostajien, palvelun tarjoajan ja oikeudenhaltijoiden edut. On kaikkien intressissä, että näin hyvässä kauppapaikassa voi luottaa siihen, että tuotteet ovat laillisia”, toteaa TTVK:n lakimies Jussi Mäkinen.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset