Karaokekopioista tuomittiin Lahdessa sakkoja ja 44.000 euron korvaukset

Lahden käräjäoikeus tuomitsi 17.12.2004 kaksi miestä sakkorangaistuksiin tekijänoikeusrikoksista. Toinen mies sai 20 päiväsakkoa ja toinen 40 päiväsakkoa. Miehet tuomittiin maksamaan oikeudenomistajille tekijänoikeuslain hyvityksiä yli 40.000 euroa ja oikeudenkäyntikuluina 2600 euroa. Lisäksi toinen mies tuomittiin maksamaan rikoshyötynä valtiolle 520 euroa.Laittomat karaoketallenteet määrättiin hävitettäväksi.


Miehistä toinen oli valmistanut ammattikäyttöön tarkoitetuista karaoketallenteista kopioita ja toinen oli myynyt niitä. Kyseessä olevat karaokelevyt olivat ammattikäyttöön tarkoitettuja karaoke-levyjä, joiden laillinen myyntihinta on noin 500 euroa. Tämän vuoksi tuomitut korvaukset nousivat tuhansiin euroihin. ”Kyseessä ovat normaalia kotikaraokea arvokkaammat teokset, joita oli kopioitu ja siksi teko oli erityisen haitallinen oikeudenomistajille.”, kommentoi OTK Ilkka Vuorenmaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta (TTVK).


”Toivomme, että emme tarkastustoiminnassamme törmää tällaisiin kopioihin. Näitä tuotteita ei saa kopioida lainkaan esimerkiksi ravintoloissa tapahtuvaan ammattikäyttöön.”, Vuorenmaa jatkaa. TTVK jatkaa asiassa aktiivista markkinavalvontaa. Näin pyritään estämään laitonta toimintaa ja pitämään alan markkinat reiluina.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset