Keravalaismies vastuuseen levyn laittomasta jakamisesta Pirate Bay:ssä

Keski-Uudenmaan poliisi kirjoitti 34-vuotiaalle keravalaismiehelle 10 päiväsakkoa tämän käytettyä ruotsalaista The Pirate Bay -palvelua suomalaisen uutuuslevyn laittomaan jakamiseen.
Päiväsakkojen lisäksi miehelle tuli korvaussopimuksen mukaisesti maksettavaksi
oikeudenhaltijoille hyvityksiä, vahingonkorvauksia sekä selvitys- ja valvontakuluja yhteensä 900 euron edestä.

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) tehovalvonnassa ollut levy oli ilmestynyt The Pirate Bay -sivustolle viisi päivää teoksen virallisen julkaisupäivämäärän jälkeen. Keräämänsä näytön perusteella TTVK teki asiasta tutkintapyynnön Keski-Uudenmaan poliisilaitokselle, jonka seurauksena poliisi suoritti kotietsinnän ja takavarikoi tutkinnan ajaksi vastaajan tietokoneen.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen muistuttaa, että resursseja kohdistetaan koko ajan enemmän ja enemmän BitTorrent-liikenteen valvontaan. The Pirate Bayn hyödyntämä BitTorrent
-tekniikka perustuu siihen, että laittomien tiedostojen lataajat ovat automaattisesti myös niiden jakajia.

”Edelleen kuvitellaan, ettei Pirate Bayn käyttämisestä voi jäädä kiinni tai että valvonnassa keskitytään vain isoihin lataus- ja jakomääriin, vaikka tosiasiassa yhdenkin levyn lataamisesta laittomasta lähteestä voi tulla maksettavaksi useiden satojen eurojen korvaukset,” Kotilainen sanoo.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset