Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) haki keväällä 2011 Internet-yhteyden keskeyttämismääräystä viidessä tapauksessa, jossa liittymän kautta oli ollut jaossa merkittävä määrä tekijänoikeudellisesti suojattua musiikkia. Kaikissa tapauksissa jakaja oli joko liittymän haltija tai hänen perheenjäsenensä. Tapaukset saatiin sovittua, mutta kolmen kohdalla aineiston yleisön saataville saattaminen keskeytettiin tuomioistuimen määräyksellä, eli käytännössä Internet-palveluntarjoajat velvoitettiin katkaisemaan kyseiset liittymät. Keskeyttämismääräyksen toimeenpano perustuu tekijänoikeuslain 60c pykälään.
Yksittäisten loppukäyttäjien jakomäärät ovat kasvaneet huolestuttavasti viime aikoina. TTVK:n tietoon tulee kuukausittain uusia henkilöitä, joilla on useita tuhansia, jopa kymmeniä tuhansia musiikkikappaleita jaossa mm. DC++ -ohjelman jakokansioissa. Keskeyttämismääräys on saatu esim. tapauksessa, jossa jaossa oli noin 15,000 musiikkitiedostoa. Suurista jakomääristä tehdään tutkintapyyntö poliisille.
TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo: ”Viime vuosina julkisuutta saaneiden isojen ylläpitäjäoikeudenkäyntien myötä ihmiset ovat unohtaneet, että useiden tuhansien musiikkikappaleiden jakaminen pelkkänä loppukäyttäjänäkin ylittää yleensä rikoskynnyksen ja edellyttää toimenpiteitä.”
Myös BitTorrent -loppukäyttäjiä valvotaan aktiivisesti. BitTorrent-tekniikka, johon mm. piraattien suosima Pirate Bay -palvelu perustuu, toimii niin, että tiedostojen lataajat ovat samalla automaattisesti myös jakajia. Tiedostojen jakaminen eteenpäin tulee kuitenkin monelle edelleen yllätyksenä, kuten tulee myös TTVK:n yhteydenotto asiasta.
”Moni kuvittelee, että Pirate Bayn käyttämisestä ei voi jäädä kiinni, kun tosiasiassa seurauksena voi tulla maksettavaksi useiden satojen eurojen korvaukset. Laillisten palveluiden tarjoamat vaihtoehdot ovat nykyisin niin hyviä, että kenelläkään ei pitäisi olla syytä ladata musiikkiansa laittomasta lähteestä,” huomauttaa Kotilainen.