Kino.to -piraattipalvelun ylläpitäjälle liki neljän vuoden vankeustuomio Saksassa

Leipzigin alueoikeus tuomitsi 11.4.2012 Kino.to -piraattipalvelun teknisestä toteutuksesta ja toiminnallisuudesta vastaavan miehen kolmen vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen tekijänoikeusloukkauksista ansaintatarkoituksessa. Kyseessä oli viides ja kovin tuomio Kino.to -tapauksessa.

Kino.to oli laiton streaming -palvelu, jonka kautta oli katsottavissa lukuisia tekijänoikeudellisesti suojattuja uutuuselokuvia, TV-sarjoja sekä dokumenttielokuvia ilman oikeudenhaltijoiden lupaa. Poliisi sulki sivuston kesällä 2011.

Leipzigin alueoikeus totesi, että tekijänoikeusloukkausten tahallisuus oli tapauksessa selvää, sillä
tuomittu tai sivuston muut ylläpitäjät eivät missään vaiheessa yrittäneet olla yhteydessä oikeudenhaltijoiden kanssa. Kino.to saattoi yleisön saataviin myös uusimpia teatterielokuvia, joiden kohdalla on yleistä tietoa, etteivät oikeudenhaltijat tarjoa niitä netissä ilmaiseksi.

Oikeus totesi lisäksi, ettei Kino.to -palvelun sisältämiä linkkejä laittomaan aineistoon voi verrata yleisiin hakukoneisiin, sillä sivusto tarkisti ja verifioi linkkien toimivuuden sekä valjasti laadukkaaseen materiaaliin vieviä linkkejä oman ”brändinsä” alle.

Tuomion mukaan sivuston tekijänloukkaukset ovat aiheuttaneet merkittävää ja pitkäaikaista vahinkoa oikeudenhaltijoille.

Tekijänoikeuksia Saksassa valvova yhdistys GVU (Gesellschaft zur Verfolgung von Urheberrechtsverletzungen) on tyytyväinen tuomioon ja näkee sen olevan linjan mukainen tapauksen aiempien tuomioiden kanssa.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset