Kokemäen käräjäoikeus tuomitsi karaokeyrittäjän tekijänoikeusrikoksesta

Kokemäen käräjäoikeus tuomitsi 2.11.2005 kopiolevyjä käyttäneen karaokeyrittäjän sakkorangaistukseen. Yrittäjä jäi kiinni ravintolaan huhtikuussa tehdyssä viranomaisten suorittamassa tarkastuksessa, jossa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen (TTVK) tarkastaja havaitsi karaokelevyjen olevan ”poltettuja” ja asiasta tehtiin poliisille saman tien tutkintapyyntö. Julkisessa esittämisessä käytettävien levyjen pitää olla alkuperäisiä ja nimenomaisesti ammattikäyttöön tarkoitettuja levyjä.


Tuomio tuli, vaikka yrittäjä osoittikin, ettei kyseisenä iltana karaokea oltu järjestetty. Oikeuden mielestä se, että kopioidut levyt ja karaokelaitteet oli tuotu ravintolaan, riitti täyttämään tekijänoikeusrikoksen tunnusmerkistön. Yrittäjä tuomittiin 30 päiväsakon rangaistukseen, minkä lisäksi hänelle tuomittiin maksettavaksi korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja oikeudenhaltijoille yhteensä liki 6.000 euroa.Jo kolmas karaoke-tuomio tänä vuonna


TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen mukaan kyseessä on kolmas käräjille tänä vuonna mennyt karaoke-juttu. ”On valitettavaa, että tällä alalla näyttää olevan yrittäjiä, jotka sahaavat sitä oksaa, millä itsekin istuvat. Alan ammattilaisten pitäisi tietää, että niin säveltäjille, muusikoille ja tuottajayhtiöille kuuluu maksaa heidän panoksensa käytöstä. Lailliset toimijat kertovat tietoonsa tulleista laittomista toimijoista meille ja tällaiset jutut viedään pääosin aina käräjille”, Kotilainen sanoo.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset