Kova tuomio DC-hubin ylläpitäjälle Rovaniemen hovioikeudesta

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi DC-hubia ylläpitäneen 37-vuotiaan oululaismiehen tekijänoikeusrikoksesta. Hovioikeuden tuomion mukaisesti miehelle tuli maksettavaksi oikeudenhaltijoille 359 025 euroa tekijänoikeuslain mukaisia hyvityksiä ja korvauksia. Korvausten lisäksi miehelle tuli maksettavaksi oikeudenkäynti kuluja 5 640 euron edestä.

Tuomittu oli perustanut ja ylläpitänyt tietoverkossa Direct Connect -hubia (DC-hubi). Direct Connect on tiedostojenjako-ohjelma, jonka avulla hubi-palvelimeen liittyneiden käyttäjien on mahdollista kopioida itselleen muiden hubiin liittyneiden käyttäjien tietokoneilta näiden jakamia tiedostoja. Kyseessä oli Finnish Fast Speed [Perkele] -niminen hubi, jonka kautta on ollut jaossa yli 90 teratavun edestä tiedostoja. Musiikkitiedostoina kyseinen määrä vastaa noin 135 000 musiikkialbumia.

Hovioikeus katsoi, että hubin päätarkoituksena on ollut tiedostojen tehokas jakaminen hubin käyttäjien kesken ja että hubin ylimpänä valvojana tuomitulla on ollut mahdollisuus ja kyky
valvoa jaossa olleiden tiedostojen sisältöä.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset