Laittomista karaokenauhoista sakkoja ja yli 80.000 mk hyvitykset oikeudenhalt

Turun käräjäoikeus tuomitsi 29.5.2000 kaksi turkulaista henkilöä sakkoihin tekijänoikeusrikoksesta ja –rikkomuksesta. Turkulainen 45-vuotias mies ja pubin omistaja oli vuonna 1998 myynyt pubin liiketoiminnan 47-vuotiaalle turkulaiselle naishenkilölle. Kaupan yhteydessä luovutettiin myös 32 kpl laittomasti valmistettuja VHS-karaokenauhoja, jotka mies oli aikaisemmin ostanut virolaiselta mieshenkilöltä.

Kyseisiä piraattinauhoja käytettiin sitten noin 1 ½ vuoden ajan pubissa pidetyissä karaokeilloissa. Koska kyseessä olivat laittomasti valmistetut kopiot, oli niiden myyminen ja julkinen esittäminen vastoin tekijänoikeuslakia. Mieshenkilö tuomittiin tekijänoikeusrikoksesta 60 päiväsakkoon, jolloin maksettavaa tuli 2.820 mk. Naishenkilön osalta käräjäoikeus katsoi, että hän oli rikkonut tekijänoikeuslakia törkeästä huolimattomuudesta ja tuomitsi hänet tekijänoikeusrikkomuksesta 30 päiväsakkoon, jolloin maksettavaa tuli 1.200 mk.

Vastaajat tuomittiin yhteisvastuullisesti maksamaan tekijänoikeuden haltijoille Warner Music Finland Oy:lle, VIP Enteprises Oy:lle ja Teostolle tekijänoikeudellista hyvitystä yhteensä 88.615 mk sekä oikeudenkäyntikuluja 11.700 mk.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset