Usein kysyttyä

Usein kysyttyä tekijänoikeudesta

Tarvitsenko luvan, jos haluan esim. ravintolatoiminnassa pitää TV:n auki ja näyttää sieltä ohjelmia? Onko luvan kannalta eroa, jos kyseessä on verorahoitteinen Yle tai mainoskanavat?

Maksukanavakorteista on olemassa yrityksille suunnattuja versioita, joten kuluttajakäyttöön hankitun maksu-tv-kortin käyttäminen ravintolassa ei ole sallittua. Jotkut yhteisöt ovat myös velvollisia maksamaan Yle-veroa.

Ylen kanavia saa näyttää ilman erillistä lupaa myös julkisissa tiloissa. Tämän edellytyksenä on se, että lähetys välitetään alkuperäisenä sitä muuttamatta, eikä lähetykseen lisätä kaupallista materiaalia, kuten mainoksia. Lähetyksiä ei saa nauhoittaa eikä niiden seuraamisesta saa periä maksua.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka Ylen kanavia saa näyttää ilman erillistä lupaa, kanavilla esiintyvälle musiikille täytyy kuitenkin olla lupa. Kun käytät musiikkia toiminnassasi, tarvitset musiikinkäyttöluvan Gramexilta ja Teostolta. Molempien järjestöjen taustamusiikkilupien myyntiä ja asiakaspalvelua hoitaa GT Musiikkiluvat Oy.

Jaa somessa: