Pelipiratismista tuomittiin yli 50.000 euroa korvauksia

Rovaniemen hovioikeus kovensi 30.6.2004 pohjoissuomalaismiehelle tuomittuja tekijänoikeuskorvauksia yhteensä reiluun 50.000 euroon. Tuomittu syyllistyi piraatti PlayStation-pelien ja tietokoneohjelmien laittomaan valmistamiseen ja myyntiin. Käräjäoikeus tuomitsi miehen jo aiemmin tekijänoikeusrikoksesta 70 päivän ehdolliseen vankeuteen sekä noin 30.000 euroa korvauksiin. Takavarikoidut piraattitallenteet määrättiin hävitettäväksi.


”Tällainen piratismi aiheuttaa vahinkoa oikeudenomistajille sekä lailliselle pelimarkkinoille. Hovioikeus on tämän ymmärtänyt ja tuominnut vahingonkorvauksia myydyistä piraattikopioista.”, toteaa lakimies Ilkka Vuorenmaa Tekijänoikeuden tiedotus – ja valvontakeskuksesta. ”Tässä tapauksessa piraattitoimintaa oli harjoitettu työpaikalla, aluksi pienimuotoisesti, mutta lopussa jo ammattimaisesti. Tällaiset sinällään pienimuotoisen tuntuiset kaveripuuhastelijat saattavat vuosimyynniltään myydä yhtä paljon kuin lailliset pelikaupat. Tämä lopulta koituu myös kuluttajien vahingoksi.”

Alkuperäisten PlayStation 1-pelien CD-levyjen kääntöpuolet ovat mustia. PlayStation 2 peleissä DVD-levyjen alapuoli on kirkas ja levyn keskiössä on DVD-merkintöja ja CDROM-levyissä levyn alapuoli on sinertävä. Laillisssa pakkauksissa on hologrammi. Laiton pelikopio tarvitsee konsoliin toimiakseen ns. mod-piirin.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset