Piraattisivusto BTjunkie lopetti toimintansa

BTjunkie, yksi maailman viidestä suosituimmasta BitTorrent -piraattipalvelimesta, päätti vapaaehtoisesti lopettaa toimintansa tänään 6. helmikuuta 2012.

BTjunkie perustettiin kesäkuussa 2005. Viime vuonna se oli maailman viidenneksi suosituin BitTorrent -sivusto. BTjunkie oli suosittu myös Suomessa; joulukuussa 2011 sitä käytti arviolta 100 000 suomalaista. Italiassa tuomioistuin oli huhtikuussa 2011 ehtinyt määrätä maan kaikkia Internet-operaattoreita estämään pääsy sivustolle.

Tänään BTjunkie ilmoitti lopettavansa vapaaehtoisesti sivuston toiminnan. Päätös tuli pian sen jälkeen, kun Ruotsin hovioikeuden antamat Pirate Bay -tuomiot tulivat lainvoimaisiksi ja Yhdysvaltojen oikeusministeriö sai suljetuksi Megauploadin ja nostetuksi syytteet seitsemää palvelun johtajaa vastaan.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen näkee yhteyden viime viikon tapauksilla sekä BTjunkien sulkemisella. ”Päätös sulkea palvelin nyt ei ole sattumaa. Se seuraa niin Megauploadin ylläpitäjien pidätystä kuin Ruotsin korkeimman oikeuden päätöstä olla myöntämättä valituslupaa The Pirate Baylle. Tämä on selkeä viesti, että määrätietoisella oikeuksien täytäntöönpanolla voidaan vaikuttaa laittomien palvelujen toimintaanPyydettyä käyttäjää ei ole olemassa..

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset