Pirate Bayn perustajajäsenille tuomio Helsingin käräjäoikeudesta

Helsingin käräjäoikeus antoi 23.8.2017 yksipuoliset tuomiot The Pirate Bay -piraattisivuston kahdelle perustajajäsenelle Fredrik Neijlle ja Gottfrid Wargille. Tuomiossa käräjäoikeus kielsi uhkasakon uhalla Neijtä ja Wargia jatkamasta laitonta toimintaa sekä määräsi heidät maksamaan yhteisvastuullisesti oikeudenhaltijoille hyvityksiä ja korvauksia yhteensä 405 678,91 euron edestä. Kolmannen Pirate Bay-perustajajäsenen Peter Sunde Kolmisopin osalta oikeudenkäynti on vielä kesken.

Käräjäoikeus ei yrityksistä huolimatta tavoittanut Neijtä tai Wargia, joten haaste annettiin tiedoksi oikeudenkäymiskaaren mukaisesti kuuluttamalla. Koska kumpikaan haastetuista ei reagoinut haasteeseen määräaikaan mennessä, on tuomioistuin nyt antanut tapauksessa lakiin perustuvan yksipuolisen tuomion.

Käräjäoikeuden antamassa tuomiossa on kyse Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n vuonna 2011 nostamasta kanteesta The Pirate Bay -piraattisivustoa vastaan. Silloin voimassa olleen tekijänoikeuslain mukaan piraattisivusto oli mahdollista estää ainoastaan nostamalla niin sanottu pääasiakanne palvelun ylläpitäjiä vastaan. Suomessa pääsy The Pirate Bayhin on tällä hetkellä estetty Elisan, DNA:n ja Telian asiakkailta.

The Pirate Bay on edelleen maailman suosituimpien piraattisivustojen joukossa niissä maissa, joissa palveluun pääsyä ei ole rajoitettu.

Lisää aiheesta:

25.11.2011 tiedote alkuperäisestä haasteesta Pirate Baytä vastaan: http://antipiracy.fi/ajankohtaista/246/musiikkituottajat-haastaa-pirate-bayn/

24.3.2015 tiedote uuden tekijänoikeuslain voimaantulosta:
http://antipiracy.fi/ajankohtaista/310/piraattisivustoihin-kohdistetut-estomaaraykset/

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset