PlayStation piraattikauppiaalle 2 kuukautta vankeutta Turussa

Turun käräjäoikeus tuomitsi 22.10.2003 turkulaisnuorukaisen tekijänoikeusrikoksesta kahden kuukauden vankeusrangaistukseen. Vankeusrangaistus on ehdollinen. Tekijänoikeuskorvauksia ja oikeudenkäyntikuluja mies velvoitettiin maksamaan oikeudenomistajille lähes 50.000 euroa.


Tuomittu oli myynyt valmistamiaan piraattipelejä ympäri Suomea. Myytyjen pelien kokonaismäärä oli huomattava, miltei 2000 tuotetta. ”Tämän laittoman toiminnan laajuudesta ja vahingollisuudesta kertoo myös se, että piraattikauppiaan myymien pelien laillinen arvo kuluttajakaupassa olisi ollut yli 100.000 euroa. Tässä oli pyritty piilottamaan toimintaa, mutta tarkastajiemme kenttätyön sekä poliisin huolellisen esitutkinnan perusteella asia saatiin selvitettyä. Myös saamamme vinkit ja muu yleisöpalaute on keskeistä toimintamme kannalta ja laittomuuksien kitkemiseksi.”, kertoo lakimies Ilkka Vuo-renmaa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksesta.


Eduskunta tullee kieltämään vielä tämän syksyn aikana piraattitallenteiden maahantuonnin. Oikeudenhaltijat pitävät esitettyä ratkaisua erittäin hyvänä. Rikoslain yleinen periaate, jonka mukaan varastetusta tavarasta hyötyminen on kiellettyä (kätkemisrikos) ulotetaan nyt koskemaan myös henkistä omaisuutta; piraattitallenteiden maahantuonti rinnastetaan varastetun tavaran ostamiseen ja siten kielletyksi toiminnaksi. Tulli voi vastaisuudessa takavarikoida ja hävittää yhdenkin piraattitallenteen. ”Tämä on tervetullut viesti valtiovallalta. Tämän ulkomailta tulevan piraattivirran katkaiseminen yhdessä kotimaisen piraattituotannon lopettamisen kanssa antaa lailliselle viihdemarkkinoille elinmahdollisuuden.” kommentoi Vuorenmaa

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset