Ratsia sulki maailman suurimman vielä julkaisemattomia musiikkialbumeita jakavan piratismisivuston

Iso-Britannian ja Hollannin poliisi ratsasi eilen maailman suurimman internetsivuston, josta jaettiin laittomasti uusinta musiikkia ennen albumien virallista julkaisua, ja pidätti sivustoa ylläpitäneen 24-vuotiaan miehen Middlesbroughissa, Iso-Britanniassa. OiNK-sivuston Amsterdamissa sijainneet BitTorrent-palvelimet suljettiin viime viikolla tehdyissä ratsioissa. Interpolin tukema operaatio oli seurausta kahden vuoden rikostutkimuksesta, jonka käynnistivät kansainvälinen äänitealan kattojärjestö IFPI ja Iso-Britannian äänitetuottajia edustava BPI.

OiNK-sivusto oli erikoistunut vuotamaan uusia musiikkialbumeita internetiin usein viikkojakin ennen niiden virallista julkaisupäivää. Sivustolle oli tähän mennessä vuoden 2007 aikana vuotanut jo yli 60 albumia. Sivustolla oli arviolta 180 000 rekisteröitynyttä käyttäjää. Jäsenyyden ehtona oli musiikin jakaminen.

Tiedostojen jakelu internetissä loukkaa artistien ja tuottajien tekijänoikeuksia. Uusimman musiikin vuotaminen internetin vertaisverkkoihin ennen albumien virallista julkaisupäivää on yksi vahingoittavimmista internetpiratismin muodoista ympäri maailman, sillä se vähentää musiikin laillista myyntiä. Viimeisen kuuden vuoden aikana musiikkiäänitteiden myynti on pudonnut yli kolmanneksella.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen on erityisen tyytyväinen ratsiauutiseen: ”tämä tapaus osoittaa, että laittomia trackereitä ja hubeja ylläpitävät tahot eivät ole lain kouran ulottumattomissa, vaikka palvelin olisikin viety Suomen rajojen ulkopuolelle”.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset