SM-liiga-tarkastukset tuottaneet tulosta – lähes jokaisella ravintolalla luvat kunnossa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry selvitti syksyn 2015 aikana näytetäänkö SM-liigan kisalähetyksiä ravintoloissa ilman asianmukaisia lupia. Ravintolatarkastuksia suoritettiin pääkaupunkiseudun lisäksi neljässä eri liigakaupungissa.

Yleistilanne on kohentunut huomattavasti edelliseltä liigakaudelta, jolloin tilanteen kartoitus aloitettiin. Kaikista syksyn liigaotteluita näyttäneistä ravintoloista vain kahden kohdalla ilmeni epäselvyyksiä, ja niidenkin osalta asia saatiin selvitettyä. Ero on huomattava syksyn 2014 ja kevään 2015 aikana tehtyyn selvitykseen, jolloin jopa 60 % ottelulähetyksiä näyttäneistä paikoista eivät TTVK:n tietojen mukaan olleet hankkineet ravintolakäyttöön tarkoitettua katseluoikeutta maksu-tv-operaattoreilta.

Viime kevään selvityksen jälkeen TTVK muistutti useita ravintoloita siitä, että yksittäisille kuluttajille myytävää maksu-tv:n yksityiskorttia tai Ruutu-palvelun yksityistä katseluoikeutta ei ole lupa käyttää ravintolatoiminnassa. Liigaotteluiden katseluoikeus on mahdollista hankkia ravintolakäyttöön maksu-tv-operaattoreilta tai Ruutu+ netti-tv-palvelusta, jolloin hinta määräytyy ravintolan asiakaspaikkojen mukaan. Syksyn tarkastuksissa kävi ilmi, että liigaotteluita aiemmin luvatta näyttäneet ravintolat olivat kaikki hankkineet asianmukaisen luvan.

”On ollut erittäin myönteistä huomata, että markkinatilanne on parantunut selkeästi. Yksityisasiakkaille tarkoitettujen viihdepalvelujen käyttö kaupallisessa toiminnassa aiheuttaa markkinahäiriön, jossa asianmukaisen luvan ostaneet ravintolat joutuvat epäreiluun kilpailutilanteeseen”, kertoo TTVK:n toiminnanjohtaja Jaana Pihkala.

SM-liigan lähetysoikeudet ovat Nelonen Medialla, joka on osa Sanoma Media Finland Oy:tä. Sanoma Media Finland on yksi TTVK:n edustamista jäsenorganisaatioista.

TTVK tulee jatkamaan ravintolatarkastuksia vastaisuudessakin.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset