Tekijänoikeusjärjestöt ja Bookabooka Oy neuvottelupöytään

Tekijänoikeusjärjestöt ja Bookabooka selvittävät yhdessä toimintamallia, joka mahdollistaisi kirjojen vuokraamisen

 

”Tavoitteena on ratkaisu, joka tyydyttää niin lukijoita kuin kirjailijoita ja muita tekijänoikeuksien haltijoita”, Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen sanoo.

Tekijänoikeusjärjestöt vaativat viime keväänä Bookabookaa lopettamaan kirjavuokrauksen, koska se niiden mukaan rikkoo tekijänoikeuslakia. Bookabooka tarjoutui maksamaan toistaiseksi kaikki vuokrauksesta saamansa tulot TTVK:n osoittamalle taholle.

Jotta neuvottelut saadaan käyntiin, osapuolet ovat nyt sopineet, että Bookabookan vuokraustoiminnot suljetaan toistaiseksi. Kirjojen ostaminen, myyminen, etsintäkuuluttaminen ja lahjoittaminen onnistuvat kuitenkin entiseen tapaan.

”Pidämme oppi- ja kurssikirjojen kierrätystä myös vuokraamalla niin merkittävänä vaihtoehtona, että kaikki sen mahdolliset esteet kannattaa selvitää”, Bookabooka Oy:n toimitusjohtaja Vesa Kaartinen sanoo.

 

www.bookabooka.fi Bookabooka on verkkopalvelu, jossa opiskelijat voivat ostaa, myydä, vuokrata, lainata, lahjoittaa ja etsintäkuuluttaa kirjoja sekä muuta opiskelumateriaalia toisiltaan ja toisilleen.

 

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset