Tiedote: TTVK jatkaa SM-liiga-tarkastuksia ravintoloissa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) jatkaa tulevan liigakauden aikana markkinavalvontaa SM-liigan kisalähetyksiä näyttävissä ravintoloissa. Tarkastukset tehdään suorittamalla asiakaskäyntejä liigakaupunkien ravintoloihin ja selvittämällä esitetäänkö otteluita ilman asianmukaisia lupia.

Liigan lähetysoikeudet ovat Nelonen Medialla. Koko kauden kaikki ottelut televisioidaan Nelonen Pro -maksukanavilla sekä Ruutu+ palvelussa. Sisältöjen esittäminen julkisesti edellyttää oikeudenhaltijan lupaa, eli voimassaolevaa ravintolatilausta asiakaspaikkojen mukaisesti anniskelutiloissa. Nelonen Pro -kanavien ravintolatilaus on hankittavissa maksu-tv-operaattoreilta ja Ruutu+ ravintolatilauksen voi tehdä osoitteessa www.ruutu.fi/ravintoloille.

Yksittäisille kuluttajille myytävää maksu-tv-korttia tai Ruutu+-palvelun katseluoikeutta ei ole lupa käyttää otteluiden julkiseen esittämiseen.

”TTVK:n suorittama tekijänoikeusvalvonta on ollut tehokas tapa muistuttaa ravintoloitsijoita siitä, että otteluiden julkiseen esittämiseen tarvitsee erillisen luvan. Olemme tyytyväisiä, että tarkistuskierrokset Liigapaikkakunnilla ovat taas käynnistymässä ja mahdollisiin oikeudenloukkauksiin päästään puuttumaan” kertoo Lassi Tasajärvi Nelonen Medialta.

Nelonen Media on osa Sanoma Media Finland Oy:tä. Sanoma Media Finland on yksi TTVK:n edustamista jäsenorganisaatioista.

 

Lisätietoa:

Lassi Tasajärvi
Senior Vice President, Consumer Business
Sanoma Media Finland / Nelonen Media
+358 50 5764 234

Jaana Pihkala
Toiminnanjohtaja
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry
+358 40 7066674

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset