TTVK käy läpi SM-liigan kisastudioita

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) aikoo syksyn ja kevään aikana suorittaa markkinavalvontaa ja selvittää ravintoloissa mahdollisesti ilman asianmukaisia sopimuksia esitettäviä jääkiekon SM-liigan kisalähetyksiä. Ravintolakierroksia suoritetaan pääkaupunkiseudun lisäksi Tampereella, Turussa, Oulussa sekä muissa liigakaupungeissa.

SM-liigan lähetysoikeudet ovat Nelonen Medialla. Ottelut on katsottavissa Nelonen Pro -maksukanavien sekä Ruutu -palvelun kautta. Katseluoikeus on mahdollista hankkia myös ravintolakäyttöön maksu-tv-operaattoreilta, jolloin sen hinta määräytyy ravintolan asiakaspaikkojen mukaan. Yksittäisille kuluttajille myytävää maksu-tv:n yksityiskorttia tai Ruutu-palvelun katseluoikeutta ei ole lupa käyttää ravintolatoiminnassa.

”Haluamme avoimesti ja etukäteen tiedottaa, että markkinavalvontaa tullaan suorittamaan tekemällä asiakaskäyntejä niissä ravintoloissa, joissa ei ole voimassa olevaa yrityssopimusta.”, kertoo TTVK:n vt. toiminnanjohtaja Jaana Pihkala.

”Yksityisasiakkaille tarkoitettujen palveluidemme käyttö kaupallisessa toiminnassa luo selkeän markkinahäiriön ja asettavat asianmukaisen oikeuden ostaneet ravintolat epäreiluun kilpailutilanteeseen. On kaikkien etujen mukaista, että asiaa valvotaan ja mahdollisiin epäkohtiin puututaan”, sanoo Nelonen Median kuluttajatuotteista ja -palveluista vastaava Arto Mustikkaniemi.

Viime vuonna TTVK teki vastaavan selvityksen koskien MM-jääkiekkoa esittäviä ravintoloita. Luvat olivat kunnossa noin 90 % ravintoloista.

Nelonen Media on osa Sanoma Media Finland Oy:tä, joka on yksi TTVK:n jäsenistä ja jonka tekijänoikeuksia TTVK valvoo Suomessa.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset