TTVK selvittää taidemyyntipaikkojen suorittamia jälleenmyyntikorvauksia

Tekijänoikeusjärjestö Kuvasto ry liittyi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n (TTVK) jäseneksi vuoden 2016 alusta. Alkaneen yhteistyön tiimoilta TTVK on kartoittanut taidemyyntipaikkojen määrää Suomessa sekä selvittänyt myyntipaikkojen suorittamia jälleenmyyntikorvauksia oikeudenhaltijoille.

TTVK:n valtakunnallisessa kartoituksessa on löytynyt kohteita, joiden taideteosten jälleenmyynneistä Kuvastolla ei ole tietoa.

”Kartoitukseen on lähdetty ennen muuta siksi, että taiteen myyjiä voitaisiin mahdollisimman laajasti ja tehokkaasti tiedottaa jälleenmyyntikorvauksesta,” kertoo Kuvaston toiminnanjohtaja Tommi Nilsson.

Kuvataiteilijalla on lainmukainen oikeus jälleenmyyntikorvaukseen. Korvaus maksetaan jälleenmyydyistä teoksista, joiden omistuksesta tekijä on aiemmin luopunut ja joiden tekijänoikeudellinen suoja-aika on voimassa. Jälleenmyyntikorvauksen suorittamisesta vastaa teoksen myyntiin osallistunut taidemarkkinoiden ammattilainen. Visuaalisen alan taiteilijoiden tekijänoikeusjärjestö Kuvasto ry on hallinnoinut ja tilittänyt oikeudenhaltijoille jälleenmyyntikorvauksia vuodesta 1995.

TTVK ja Kuvasto tulevat jatkamaan taidekauppiaiden ja -välittäjien seurantaa ja harkitsevat mahdollisia jatkotoimia tapauskohtaisesti.

Lisätietoa:

Toiminnanjohtaja Jaana Pihkala
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry
puh. 09 6803 4049

Toiminnanjohtaja Tommi Nilsson (jälleenmyyntikorvausten osalta)
Kuvasto ry
puh. 040 511 9440

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset