TTVK selvitti MM-jääkiekon luvattomia Kisastudioita – asiat kunnossa 90% ravintoloissa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) selvitti viime viikolla ravintoloissa mahdollisesti ilman asianmukaisia sopimuksia näytettyjä MM-jääkiekon kisalähetyksiä. Suomessa MM-jääkiekon lähetysoikeudet ovat MTV Oy:llä, jonka MTV3 Total -kanavien kautta oli nähtävillä kaikki kisaottelut.

Katseluoikeus on mahdollista hankkia myös ravintolakäyttöön, jolloin sen hinta määräytyy ravintolan asiakaspaikkojen mukaan. Yksittäisille kuluttajille myytävää 24,95 euron kuukausihintaista yksityiskorttia ei ole lupa käyttää ravintolatoiminnassa.

TTVK suoritti viime viikolla ravintolakierroksia pääkaupunkiseudulla. Kierrosten aikana käytiin lähes 400 ravintolassa, joista n. 10% havaittiin epäselvyyksiä. Näissä ravintoloissa näytettiin MM-Lätkän Kisatudiota ilman asianmukaisia sopimuksia, mahdollisesti yksityiskorttia tai ns. piraattikorttia käyttäen.

”On positiivista, että asiat olivat pääosin kunnossa. Tapauksissa, joissa havaittiin epäselvyyksiä,  ollaan yhteydessä ravintoloihin asian selvittämiseksi”, toteaa TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen.

TTVK tulee jatkossakin tekemään ravintolakierroksia, myös muualla Suomessa. Toiminta, jossa käytetään luvattomasti yksityiskorttia ravintolatoiminnassa vääristää kilpailua ravintola-alalla.  ”Tämäntyyppinen luvaton toiminta on epäreilua niitä kohtaan, jotka ovat hoitaneet sopimuksensa asianmukaisesti.  Sääntöjen tulee olla kaikille samat. Tavoitteena on saada kattavampi kuva tilanteesta ja epäselviin tapauksiin tullaan puuttumaan jatkossakin ”, toteaa Kotilainen.

Lisätietoja:
Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry, toiminnanjohtaja Antti Kotilainen, 040 548 1781
MTV MEDIA, jakelujohtaja Juha Mustonen, 010 300 5806

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset