Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi nuoren miehen sakkorangaistukseen Finreactor-jutun haarassa

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi tänään nuoren miehen 30 päiväsakon sakkorangaistukseen ja maksamaan yli 6 000 euroa hyvitystä, vahingonkorvausta ja oikeudenkäyntikuluja asianomistajille.

Mies oli lisännyt Finreactor-verkkoon usean eri pelitalon N-gage –pelejä, joita oli ladattu verkosta satoja kertoja. Oikeudessa oli edustettuna neljä pelitaloa. Juttu poikkesi siltä osin muista Finreactor-tapauksista siten, että vastaaja ohjasi edelleen toisesta vertaisverkosta pelit Finreactoriin.

Vastaajan puolustuksen mielestä tilannetta olisi pitänyt arvioida linkityksenä, mutta oikeus katsoi, että vastaajan tarkoituksena oli nimenomaan saattaa pelit finreactor-verkon käyttäjien saataviin. Oikeuden mukaan sillä ei ollut merkitystä, siirtyivätkö varsinaiset pelitiedostot vastaajan oman tietokoneen kautta verkkoon, vaiko hänen tekemiensä teknisten muutosten avulla. Oikeus katsoi vastaajan menetelleen tahallisesti.

Finreactor juttukokonaisuudessa on tähän mennessä käsitelty TTVK:n edustamien asianomistajien jutut 12 aineiston ensijakelijan ja palvelun ylläpidon osalta. Usean jutun käsittely jatkuu hovioikeuksissa eri puolilla maata.

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset