Vertaisverkossa musiikkia jakaneelle tuomio tekijänoikeusrikkomuksesta ja tekijänoikeusrikoksesta

Tuusulan käräjäoikeus tuomitsi tiistaina 25-vuotiaan miehen tekijänoikeusrikkomuksesta ja tekijänoikeusrikoksesta 70 päiväsakkoon. Maksettavia sakkoja tuli yli 2000 euroa. Juttu on osa laajempaa kokonaisuutta, jossa Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus teki tutkintapyynnön poliisille 2007. Tutkinnan kohteena oli viisi isoa hubia ja näiden laajamittaisimmat käyttäjät.

Mies oli DirectConnect -vertaisverkon kautta ladannut 60 gigatavua ja jakanut 50 gigatavua tekijänoikeudella suojattuja musiikkitiedostoja. Asianomistajien hyvitysvaatimus kohdistui yli 8000 musiikkikappaleeseen, mikä vastaa noin 700 albumillista musiikkia. Mies oli jäsenenä kolmessatoista hubissa. Hub on tiedostojenvaihtopalvelin, jonka avulla palvelimeen liittyneet käyttäjät voivat selata toistensa tiedostoja, keskustella sekä saada ja jakaa huomattavia määriä musiikkia, elokuvia ja pelejä tekijänoikeuskorvauksitta.

Mies tuomittiin sakkoihin sekä korvauksiin tekijänoikeusrikkomuksesta 8.9. – 31.12.2005 ja tekijänoikeusrikokseen 1.1.2006 – 4.6.2007 tehdyistä tekijänoikeuden loukkauksista. Oikeudenhaltijoille maksettavat korvaukset nousivat 14.000 euroon.

 

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset