4.10.2012 Itä-Suomen hovioikeus kumosi Pohjois-Savon käräjäoikeuden viime helmikuussa antaman tekijänoikeusriitaa koskevan siviilioikeudellisen ratkaisun ja tuomitsi DC++ -ohjelmalla
musiikkitiedostoja luvatta jakaneen kuopiolaismiehen maksamaan oikeudenhaltijoille tekijänoikeuslain mukaista hyvitystä 2881 euron edestä. Tämän lisäksi mies velvoitettiin maksamaan 779 euron edestä selvitys- ja valvontakuluja sekä yhteensä 6663 euron oikeudenkäyntikulut.
Tuomitulla oli käytössään langaton mobiililaajakaistayhteys, jonka IP-osoitteen kautta oli ollut jaossa 7248 musiikkitiedostoa. Tiedostojen jako oli tapahtunut Direct Connect -vertaisverkon välityksellä ja jakajan nimimerkki oli lähes sama kuin tuomitun miehen etunimi.
Kerättyään tapauksesta näyttöä, oikeudenhaltijat tarjosivat miehelle sovintomahdollisuutta, johon tämä ei suostunut. Kerrostalossa tapahtumahetkellä asunut mies vastusti kannetta sillä perusteella, että hänen tietokoneensa langaton lähiverkko oli ollut salasanalla suojaamaton ja kuka tahansa rakennuksessa tai naapuristossa oli voinut käyttää yhteyttä tiedostojen
lataamiseen tai jakamiseen. Mobiililaajakaista itsessään oli PIN-koodilla salattu.
Oikeudenhaltijat nostivat asiasta siviilikanteen, sillä eivät pitäneet uskottavana miehen väitettä ulkopuolisesta ja tuntemattomasta avoimen verkon hyväksikäyttäjästä.
Itä-Suomen hovioikeus katsoi, että tuomitun kertomus lähiverkon hyväksikäytöstä on hypoteettinen tapahtumainkulku, jonka tueksi ei ollut esitetty mitään konkreettista näyttöä. Tämän lisäksi hovioikeus kiinnitti erityistä huomiota sen epätodennäköisyyteen, että joku muu käyttäisi toisen nettiyhteyttä nimimerkillä, joka olisi juuri hänen luvattomasti käyttämänsä nettiliittymän haltijan etunimeen sopiva.