Hovioikeus vahvisti TVkaistan laittomaksi palveluksi

Helsingin hovioikeus vahvisti 1.6.2017 antamassaan tuomiossa, että TVkaista oli laiton tilausvideopalvelu, joka olisi edellyttänyt lupia oikeudenhaltijoilta. Käräjäoikeuden 30.9.2015 antama tuomio pysyi lähes ennallaan.

Käräjäoikeuden tuomion mukaisesti TVkaistan entinen toimitusjohtaja tuomittiin tekijänoikeusrikoksesta ja kavalluksesta 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Yhtiön entinen tekninen johtaja tuomittiin tekijänoikeusrikoksesta ja teollisoikeusrikoksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus katsoi kyseessä olleen laajamittainen ja suunnitelmallinen teko, jossa loukattiin monen tahon tekijänoikeuksia ja jonka tarkoituksena oli tavoitella huomattavaa taloudellista hyötyä. Teon suunnitelmallisuuden vuoksi syyttäjän vaatimus rangaistuksen koventamisesta hyväksyttiin.

Hovioikeus hylkäsi vastaajien vaatimuksen alentaa käräjäoikeudessa tuomittujen hyvitysten määrää. Käräjäoikeus määräsi tuomitut maksamaan asianomistajille hyvityksiä yhteensä 280 000 euroa. Hovioikeus tuomitsi vastaajat suorittamaan yhteisvastuullisesti lisäksi 129 600 euroa hyvitystä asianomistajina oleville tv-yhtiöille näiden kanavasignaalien luvattomasta käytöstä.

”Olemme luonnollisesti tyytyväisiä, että käräjäoikeuden tavoin hovioikeus tuomitsi TVkaistan selkeästi laittomaksi palveluksi ja katsoi myös toiminnan olleen suunnitelmallista ja laajamittaista,” kommentoi Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n toiminnanjohtaja Jaana Pihkala.

Asianomistajina tapauksessa ovat Yleisradio Oy, MTV Sisällöt Oy, Sanoma Media Finland Oy, Av-tuottajien tekijänoikeusyhdistys Tuotos ry, Kopiosto ry, Säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry ja Musiikkituottajat – IFPI Finland ry. Rangaistuvaatimuksen osalta asianomistajina ovat myös Fox International Channels Finland Oy sekä Discovery Networks Finland Oy.

Aiemmat tiedotteet aiheesta:
Oikeus totesi TVkaistan laittomaksi palveluksi – Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (ttvk.fi)
TVkaista-tapauksen pääkäsittely alkoi – salatut aineistot julkisiksi – Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (ttvk.fi)
TVkaistaa syytetään törkeästä petoksestä sekä tekijänoikeuksien ja teollisoikeuksien rikkomisesta – Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (ttvk.fi)

Jaa somessa:

Viimeisimmät uutiset